Our team can help you in 8 languages

laguage-flags

Happy Chinese New Year of the Tiger

Omarm de feestelijke sfeer van het Chinese Nieuwjaar van de tijger. Festiviteiten gevuld met geluk en vreugde.

Wat is Chinees Nieuwjaar?

Twee keer in één jaar Oud en Nieuw vieren, kan dat? Bij Chinezen wel. Die vieren feest op 31 december en 1 januari, maar ook met Chinees Nieuwjaar. Dat begint tussen 21 januari en 20 februari, op de tweede nieuwe maan na de kortste winterdag (21 december). Twee weken lang zijn er verschillende feestdagen met als afsluiter een lampionnenfestival, als er weer een volle maan is.

Een schone lei

Een nieuw jaar moet je met een schone lei beginnen. Dus poetsen Chinezen al weken van tevoren het huis en kopen ze nieuwe schoenen en kleren. Ook leggen ze ruzies bij en proberen ze schulden af te lossen. Want aan het eind van het jaar geeft de Keukengod een verslag over elk huishouden aan de Hemelgod.

Feest

Veel feestrituelen van Chinees Nieuwjaar hebben te maken met geluk en overvloed. Er is een groot diner voor de hele familie met negen gerechten. Het getal negen staat voor de eeuwigheid. Zoete gebakjes van rijstebloem worden aan zoveel mogelijk mensen uitgedeeld.

Kinderen en ongetrouwde mensen krijgen rode envelopjes met geld. Winkeliers geven envelopjes en kroppen sla aan felgekleurde leeuwenpoppen die dansers in een optocht ronddragen. Zo hopen ze op goede zaken. En natuurlijk is er vuurwerk. Heel veel vuurwerk, om kwade geesten mee te verjagen.

Interesse? Plan een kosteloos consult

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden en resultaten voor uw huid? Plan kosteloos een consult en bespreek de mogelijkheden met een specialist.

Bron: weetwatjeviert.nl

thermage-flx-abc-logo-purple@2x

Thermage & Fraxel Centrum
Amsterdam

Academy, Behandelingen & International Back Office
Rozengracht 215
1016 LZ Amsterdam
Nederland
+31 20 79 20 792
Stuur ons een e-mail ›

Thermage & Fraxel Centrum
Frankfurt

Behandelingen
Opernplatz 14
60313 Frankfurt am Main
Duitsland
+49 69 20 43 60 88
Stuur een email

Blijf op de hoogte

Meld je aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Afmelden is mogelijk via de nieuwsbrief. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.